Home » Blog » blog » De herontdekking van langzaamheid

De herontdekking van langzaamheid

door | 31 mrt, 2015 | blog, Liefdesblog, liefdestips persoonlijk

 

Angst voor de leegte.
Stilte en nietsdoen beangstigd.

Wie stil is en onthaast leert zichzelf kennen.
Wie leegte onder ogen ziet vindt daarin een reusachtige volheid.

Als je eenmaal de diepte in gaat is de oppervlakte niet meer interessant. Ik voel een hartstochterlijk verlangen naar de DIEPTE. Maar soms moet ik even naar boven om adem te halen.

De LEEGTE niet willen voelen.
ONGEDULD omdat de leegte zich aan het opdringen is.
VERLANGEN om de leegte op te vullen door
BELANGRIJK te zijn.

Belangrijk-zijn is aan de oppervlakte. Door de leegte te voelen en accepteren verbind ik me met mijn diepste wezen.

Wat ik nodig heb is de bevestiging dat ik goed ben zoals ik ben.

Ik leef.
Hoe kan ik leven?
Hoe kies ik te leven?
Vanuit liefde

Wat is mijn natuurlijk beweging?
Afwachten, voelen en mijn impuls volgen.
Kiezen en verantwoordelijkheid nemen.

Als een rivier meebewegen met de seizoenen. Soms sneller, soms langzamer. Maar altijd aanwezig in de stroom. Als ik meega in de stroom van een ander ga ik uit mijn midden. Ik wil steeds weer terug naar mijn eigen stroom. Minder impulsen en meer naar binnen: daar ben ik. Wil ik mezelf ontmoeten?

Maar hoe kan de stroom van anderen dan zo veel beter en aangenamer lijken dan die van mezelf?

Hoe kan ik loslaten BELANGRIJK te zijn? Door niet belangrijk te willen zijn voor anderen maar mezelf waardevol te vinden zonder er iets voor te hoeven doen.

Wat ik waardevol vind is dat ik de weg bewandel naar mijn diepte en altijd weer bij mezelf thuis kom. Dat doet me zo goed.

Als iemand moeite heeft om bij zichzelf te komen, wil ik daarbij helpen. Dat is mijn natuurlijke beweging. Het doen beseffen dat jij dit bent die dit leven leeft. Je richten op jezelf niet op anderen, de wereld en de verwachtingen. Zo kun je van binnenuit weer met een gevulder gevoel de wereld in.

 

Photo credit: Rafa Machado Photography / Foter / CC BY

Over mij

Eline Blom begeleidt gevoelige mannen en vrouwen om authentiek te zijn in liefdesrelaties. In haar blog’s schrijft ze vaak uit eigen ervaring en geeft voorbeelden en tips uit haar praktijk voor haptotherapie en relatietherapie.

Gerelateerde artikelen

5 tips voor een geslaagde date

5 tips voor een geslaagde date

Een date is al geslaagd als je jezelf bent en de ander je dus goed kan leren kennen. Wat maakt jezelf zijn tijdens een date zo lastig? Er is spanning omdat je hoopt dat dit de partner is waarop je al een tijdje wacht en omdat je niet afgewezen wilt worden. De spanning moet je op een of andere manier los zien te laten. De volgende 5 tips gaan je daarbij helpen.

lees verder
Luchtiger in de liefde

Luchtiger in de liefde

De liefde nemen we soms te serieus. Wanneer dat zo is geeft je lichaam dat aan. We worden te zwaar op de hand of we krijgen het benauwd. Het angstzweet breekt ons uit of het grijpt ons naar de keel. Dat is begrijpelijk als je als single weer een teleurstelling te verwerken hebt. Of als je partner en jij maar niet uit die sleur kunnen komen.

Hoe zou het zijn als de liefde luchtiger is en je weer vrijheid voelt? Haal maar een keer adem! En zak even met je billen in de stoel waar je op zit. Zucht nog maar eens en hou je ogen dicht todat je uitgezucht bent. Of je nu single bent of een partner hebt luchtigheid helpt om een patroon te doorbreken.
Hoe? Dat ga ik je uitleggen.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin