Ik laat je liefde voelen voor jezelf door je te laten voelen wat liefde is.

Lichaamstaal is eerlijk

Lichaamstaal heb ik als kind goed leren verstaan. Lichamelijk voelde ik de liefde van mijn ouders die niet altijd in woorden werd uitgedrukt. Het mooie aan de taal van het lijf is dat het eerlijk en gevoelsmatig is. Luisteren naar wat mijn gevoel te vertellen heeft, helpt mij in mijn continue ontdekkingstocht om werkelijk mezelf te zijn in aanwezigheid van anderen.

‘Ik laat mijzelf aan je zien zodat je ervaart dat jij ook zichtbaar kunt worden’  

 

Mijn gevoel als gids

Aanpassen aan wat anderen van mij verwachten gaat me makkelijk af maar brengt me meestal niet waar ik wil zijn. De zoektocht naar mijn identiteit en seksualiteit hebben me geleerd te vertrouwen op mijn eigen gevoel. Mijn lichaam geeft precies aan waar mijn grenzen en behoeften zijn. Het is de kunst er werkelijk naar te luisteren. Elke dag opnieuw.

 

‘Ik raak je (aan) dan voel je weer wie je bent en dat je leeft.’

Luisteren naar mijn hart

Het raakt mij om mensen te zien worstelen in de liefde omdat ik er ook zelf mee heb geworsteld. Die worsteling heeft altijd te maken met de wisselwerking tussen verstand en gevoel. De keuzes die ik maak op gevoel zijn het meest duurzaam. Dat is niet altijd makkelijk omdat het ook kan betekenen dat ik daamee de verbinding met anderen verlies. Gelukkig heb ik ervaren dat trouw zijn aan mezelf niet betekent dat ik een ander kwets.

 

‘Ik verbind met met jou zodat jij weer vertrouwen, ontspanning en energie ervaart.’ 

Liefde voor jezelf begint bij een ander

Vroeger dacht ik dat je eerst van jezelf moest houden voordat je van een ander kunt houden. Het is andersom. Liefde voor jezelf begint bij liefde ontvangen van een ander. Vanuit de liefde die ik in me heb begeleid ik mensen in de liefde. Dit kan ik doen zolang ik de liefde in mijzelf blijf voeden. Daar zal ik altijd anderen voor nodig hebben.

 

‘Ik voel me vrij om jou uit te nodigen en uit te dagen je niet anders voor te doen dan je bent’ 

Eline Blom Haptotherapeut en Relatietherapeut
Ik breng je zonder omweg naar je gevoel

Over mij

Eline Blom begeleidt gevoelige mannen en vrouwen om authentiek te zijn in liefdesrelaties. In haar blog’s schrijft ze vaak uit eigen ervaring en geeft voorbeelden en tips uit haar praktijk voor haptotherapie en relatietherapie.

Mijn manier van werken is …

oprecht

Om een therapeutische relatie aan te gaan moet er een klik zijn. In een eerste sessie bepalen we samen of deze er is en of een behandeling zinvol is. Ook tijdens vervolgsessies ben ik transparant over wat er in het contact gebeurt.

 

 

affectief

Ik breng je met een affectieve aanraking of interactieve oefeningen zonder omwegen bij je gevoelsleven. Samen werken we uit wat je ervaart en wat dit betekent voor je ontwikkelingsvraag. De ervaringen die je opdoet helpen je meer vertrouwen in jezelf te krijgen en in het contact met anderen.

ontwikkelingsgericht

In de eerste paar sessies leer ik je kennen. Niet alleen waar je moeite mee hebt maar ook wat je gemakkelijk afgaat in het leven. Anders omgaan met je probleem betekent meestal gebruik maken van nieuwe mogelijkheden. We formuleren je ontwikkelvraag en ik maak indien gewenst een behandelplan.

in jouw tempo

Iedereen ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Ik zorg dat we dit tempo aanhouden. Het aantal sessies hangt af van je vraag en de snelheid waarmee je je ontwikkelt. Vooraf bepalen we een richtaantal.

praktisch

Bestaande patronen in het contact met anderen doorbreken is vaak een kwestie van herhaaldelijk nieuwe ervaringen opdoen. Mijn praktijk is een plek waar je kunt oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Hierdoor kun je wat je leert makkelijker in je dagelijks leven toepassen.

 

luchtig speels en confronterend

Problemen kunnen zwaarmoedig en ingewikkeld zijn. De oplossingen zijn vaak luchtig en eenvoudig. In mijn sessies is er plek voor beide kanten van de medaille. Huilen en lachen geven vaak de ruimte om nieuwe mogelijkheden te zien.

10 tips voor een intieme date

Kan een eerste date meteen intiem aanvoelen? Ja! Ik geef je graag een aantal tools waarmee je snel een dieper contact kunt maken. Intimiteit voelen is de graadmeter om te bepalen of je met iemand een relatie zou willen. Maar wat is intimiteit? Intimiteit is een staat...

lees verder
De herontdekking van langzaamheid

De herontdekking van langzaamheid

In de tijd van beweeglijkheid en snelheid is het soms lastig te voelen wat je werkelijke tempo is. Daar is vertraging voor nodig. Lees hier wat gedachten over mijn zoektocht naar mijn eigen tempo.

lees verder

Wil jij een betere balans tussen je verstand en gevoel?