Home » Blog » blog » Luchtiger in de liefde

Luchtiger in de liefde

door | 27 mrt, 2015 | blog, Liefdesblog, liefdestips betere relatie, liefdestips nieuwe relatie

De liefde nemen we soms te serieus. Wanneer dat zo is geeft je lichaam dat aan. We worden te zwaar op de hand of we krijgen het benauwd. Het angstzweet breekt ons uit of het grijpt ons naar de keel. Dat is begrijpelijk als je als single weer een teleurstelling te verwerken hebt. Of als je partner en jij maar niet uit die sleur kunnen komen.

Hoe zou het zijn als de liefde luchtiger is en je weer vrijheid voelt?
Haal maar een keer adem! En zak even met je billen in de stoel waar je op zit. Zucht nog maar eens en hou je ogen dicht todat je uitgezucht bent.

Of je nu single bent of een partner hebt luchtigheid helpt om een patroon te doorbreken. Hoe? Dat ga ik je uitleggen.

Luister naar de signalen van je lichaam
Eigenlijk ben je daar al mee begonnen. Door even diep adem te halen en contact te maken met de stoel waar je op zit kun je voelen hoe het nu met je is. Ik zat bijvoorbeeld voordat ik inspiratie kreeg om deze liefdestip te schrijven met prikkende ogen achter het scherm. Ineens werd ik me daarvan bewust en besloot met mijn ogen dicht op mijn eigen behandelbank te gaan liggen. Door in het moment te zijn kon ik weer contact maken met wat ik wil in plaats van wat ik moet. Dat werkt ook in de liefde zo. In het hier en nu zit precies de vrijheid die de liefde voedt. Dus maak contact met je lichaam en ontspan. Dan ontstaat vanzelf toegang tot je hart en je verlangen.

Maak contact met anderen zoals een onbevangen kind
Wat ons het meest belemmert in contact met anderen zijn de negatieve ervaringen uit het verleden. Om weer luchtigheid te voelen moet je gebruik maken van de positieve ervaringen die je hebt gehad. Ga in gedachten terug naar een gelukkige tijd van jezelf als kind. Voel de opgewektheid en de onbezorgdheid van toen. Haal jezelf als blij kind voor de geest en zie hoe spontaan je bent en hoe vrij je je beweegt. Neem dit innerlijk kind dat in je lichaam is opgeslagen mee in de contacten met geliefden. Geef bijvoorbeeld een knuffel als het in je opkomt of daag iemand uit tot spelen.

Ik begeleid singels en partners (alleen en samen) om luchtiger in de liefde te zijn. Dat doe ik door concrete ervaringen aan te bieden in de vorm van workshops of sessies waarin je op gevoel handelt.

Photo credit: David Blackwell. / Foter / CC BY-ND

Over mij

Eline Blom begeleidt gevoelige mannen en vrouwen om authentiek te zijn in liefdesrelaties. In haar blog’s schrijft ze vaak uit eigen ervaring en geeft voorbeelden en tips uit haar praktijk voor haptotherapie en relatietherapie.

Gerelateerde artikelen

Contactformulier

Of bel me op 06 - 46 06 02 92 [contact-form to='eline@speelruimte-haptonomie.nl ' subject='Contactformulier '][contact-field label='Naam'...

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin