Home » Blog » Haptotherapie helpt bij » Relatieproblemen
relatieproblemen

Relatieproblemen

door | 10 dec, 2014 | Haptotherapie helpt bij

Een relatie is bijna nooit zonder problemen. Gelukkig maar. Want de fricties zorgen ervoor dat je relatie levend blijft. Net zo belangrijk zijn de momenten waarin je samen moeiteloos kunt genieten van de liefde die je voelt.

Echt problematisch wordt het als je relatie je langdurige stress oplevert. Veranderingen in je leven kunnen grote druk op je relatie leggen: het krijgen van kinderen, een verhuizing, financiële problemen, ziekte of overlijden. Je ergert je vaker en maakt meer ruzie. Je voelt je gefrustreerd en van elkaar verwijderd. Vaak wordt een uitweg gezocht om de spanning te ontladen in vreemdgaan, opgaan in werk of de kinderen.

Dan heeft je relatie een punt bereikt waarin de spanning zo hoog is opgelopen dat er iets móét veranderen. Het is ‘een moment van de waarheid’. De waarheid is niet altijd leuk om te horen, maar wel nodig om een uitweg te vinden.

Zo’n relatiecrisis is ook een kans om jezelf te ontwikkelen. Mijn ervaring is hoe meer partners hun eigen ontwikkelingsproces kunnen volgen, hoe meer dit de relatie ten goede komt. Soms betekent dit een verdieping van de relatie, soms een scheiding.

Ondersteuning in je relatie hoeft niet alleen als je echt in een crisis bevindt. Een relatie die in het begin goed voelde, kan op de deur bijvoorbeeld een sleur worden. Liever ben je er op tijd bij zodat de relatie met minder moeite weer levensvatbaar wordt.

Haptonomische relatietherapie brengt jou en je relatie weer in positie. Je voelt waar je staat en waar je heen wilt. En je ervaart hoe dit voor je partner is. Je werkt beiden aan de vraag: wat ben ik bereid te doen voor mijn relatie?

Over mij

Eline Blom begeleidt gevoelige mannen en vrouwen om authentiek te zijn in liefdesrelaties. In haar blog’s schrijft ze vaak uit eigen ervaring en geeft voorbeelden en tips uit haar praktijk voor haptotherapie en relatietherapie.

Gerelateerde artikelen

Burn-out en overspannenheid

Burn-out en overspannenheid ontstaan doordat het lichaam protesteert tegen langdurige stress. Haptotherapie helpt om weer ontspanning te vinden en eerder te luisteren naar de signalen van het lijf.

lees verder
Neerslachtigheid en depressie

Neerslachtigheid en depressie

Als je in een depressie zit ben je de levenslust kwijt en belemmert dit je dagelijks functioneren. Haptotherapie kan helpen hiermee om te gaan door jezelf te voelen en weer als ‘goed’ te ervaren.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin