Home » Blog » haptotherapie » Onzekerheid

Onzekerheid

door | 20 mrt, 2015 | haptotherapie, Haptotherapie helpt bij

 

haptotherapie helpt bij onzekerheid

Haptotherapie helpt je om je zekerder te voelen in het contact met anderen. Wat helpt is dat je weet wie je bent en wat je wilt. Een opmerking die je raakt, laat je niet direct aan jezelf twijfelen. Je leert steviger in je schoenen staan en je gevoelens toelaten. Hierdoor durf je de confrontatie aan te gaan. Of kun je het laten zonder wrokgevoelens. Zekerheid haal je niet van buiten. Het zit in jou als je in staat bent om jezelf gerust te stellen.

Onzekerheid heeft te maken met hoe jij denkt dat anderen jou zien. De mening of soms het oordeel van anderen bepalen hoe jij je voelt. Iets positiefs geeft je het gevoel dat je er mag zijn. Een negatieve opmerking kan je kwetsen waardoor je je afgewezen voelt. Dan kruip je in je schulp of je reageert fel op degene die je kwetst. Je voelt spanning en ongemak.

Omgaan met andere mensen is erg lastig als je onzeker bent. Je hebt moeite je een houding te geven. Of je neemt een bepaalde houding aan omdat je ziet dat deze bij anderen zo goed werkt. Maar dit neemt je onzekerheid niet weg. Je bent jezelf niet en weet niet wat je wilt. Je past je voortdurend aan anderen aan. Meestal geeft op jezelf zijn je rust en duidelijkheid. Je verlangt ernaar meer ontspannen met andere mensen te zijn.

Ervaringen uit het verleden hebben je een gevoel gegeven dat je niet goed genoeg bent. Je gaat daarom confrontaties zoveel mogelijk uit de weg. En je zoekt naar bevestiging dat je wel voldoet. Een behoefte uit het verleden die je graag in het heden ingelost ziet.

 

 

 

Over mij

Eline Blom begeleidt gevoelige mannen en vrouwen om authentiek te zijn in liefdesrelaties. In haar blog’s schrijft ze vaak uit eigen ervaring en geeft voorbeelden en tips uit haar praktijk voor haptotherapie en relatietherapie.

Gerelateerde artikelen

Burn-out en overspannenheid

Burn-out en overspannenheid ontstaan doordat het lichaam protesteert tegen langdurige stress. Haptotherapie helpt om weer ontspanning te vinden en eerder te luisteren naar de signalen van het lijf.

lees verder

Eenzaamheid

Eenzaamheid is onze maatschappij een onderschat probleem. Veel fysieke en sociale ongemakken komen hieruit voort. Haptotherapie is gericht op je vermogen om contact te maken. Als jij weer beter in je vel zit, wordt het ook makkelijker om mensen in je buurt te hebben en houden.

lees verder
Onrustig en prikkelbaar

Onrustig en prikkelbaar

Gevoelens van onrust of prikkelbaarheid zijn signalen dat je over je grenzen bent gegaan. Met haptotherapie werk je eerst aan de onrust en vervolgens aan het begrijpen en vroegtijdig singnarelen.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin