Home » Blog » haptotherapie » Psychosomatische klachten

Psychosomatische klachten

door | 10 dec, 2014 | haptotherapie, Haptotherapie helpt bij

Headache.

Dit zijn fysieke klachten die samenhangen met je psychische gesteldheid. Uit medisch onderzoek kan voor deze klachten vaak geen lichamelijke verklaring gevonden worden. Het gaat om de volgende type klachten:

  • Hoofdpijn
  • Pijn in rug, nek en schouders
  • Maagklachten
  • Vermoeidheid
  • Hyperventilatie
  • Slaapproblemen

Deze klachten hebben veel invloed op je dagelijkse leven. Het niet kunnen vinden van een verklaring of oplossing kan daarom heel frustrerend zijn. Een samenloop impactvolle gebeurtenissen zoals relatieproblemen, verlies van geliefden, te hoge werkdruk, conflicten en ziekte hebben zowel effect op je fysieke als mentale staat van zijn. Vaak ontstaan psychosomatische klachten uit het niet goed kunnen verwerken van spanningen in het leven. Als je de signalen niet oppakt kun je allerlei pijnen of chronische klachten krijgen.

Haptotherapie leert je luisteren naar deze signalen zodat je beter met je klachten en problemen om kunt gaan. Met haptotherapie plaatsen we je klachten in de context van wie je bent, wat je hebt meegemaakt en je vermogen tot verandering. Het is dus geen belofte voor afname van je klachten maar wel een voor een omgangsvorm waardoor het je leven minder belemmert.

Over mij

Eline Blom begeleidt gevoelige mannen en vrouwen om authentiek te zijn in liefdesrelaties. In haar blog’s schrijft ze vaak uit eigen ervaring en geeft voorbeelden en tips uit haar praktijk voor haptotherapie en relatietherapie.

Gerelateerde artikelen

Onzekerheid

Onzekerheid kan het contact met anderen in de weg staan. Haptotherapie helpt je zekerder te voelen zodat je je weer op je gemak voelt bij de mensen om je heen.

lees verder

Wie kan bij mij terecht?

In mijn begeleiding is niet de klacht maar het verlangen het uitgangspunt. Als je op een concrete manier aan je verlangen wilt werken ben je van harte welkom:

Je wilt je vitaal en waardevol voelen
Je wilt vertrouwen op je gevoel
Je wilt een ontspannen contact met anderen
Je leert ervaringsgewijs
Je wilt een concrete oplossing voor je probleem

lees verder
Haptotherapie

Haptotherapie

Haptotherapie maakt je bewust van je gevoel en hoe je daar verbaal en non-verbaal over communiceert. Ik werk vanuit het principe dat je lichaam – verstand – gevoel met elkaar samenhangen. Veel problemen ontstaan doordat de balans tussen deze elementen niet overeenkomt met iemands ware aard. Mensen zijn niet helemaal zichzelf als zij gevoelens niet herkennen of grotendeels op wilskracht handelen. Haptotherapie helpt mensen weer thuiskomen in zichzelf.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin